Κεντρική σελίδαSitemapΕπικοινωνία
 • Κύτταρο

  Τα «παλικάρια»

  Τα «παλικάρια» με φόντο την «αποβάθρα»

  [φωτογραφία του Γ. Πασχαλίδη]

 • Κύτταρο

  «Ταπητουργείου»

  1964, δασκάλα και μαθήτριες του «Ταπητουργείου»

  [φωτογραφία της Α. Βλάχου]

 • Κύτταρο

  «Γιωργάδες»

  «Γιωργάδες» στο μερεμέτισμα

  [φωτογραφία της Σ. Γιώργου]

 • Κύτταρο

  Θεοφάνεια στην Ιερισσό

  Ο νεαρός Ιερισσιώτης, ο οποίος «έπιασε» τον σταυρό, ανέβηκε στη συνέχεια στο πλοίο των επισήμων και τον παρέδωσε στον Μητροπολίτη, φιλώντας του το χέρι.

  [φωτογραφία της Μ. Γιαννάκη]

 

Τελευταίο μήνυμά μας στο φόρουμ:


Θέμα: Τώρα πλέον διαθέτουμε και φόρουμ!


Η συνέντευξη τύπου για πότε είναι;

Υ.Γ:Τα εικονίδια δεν δουλεύουν; ...

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήθηκε στις:16.09.2010 07:07:21

Να ’μαστε και εμείς!

Με την έναρξη του 2010, μιας νέας δεκαετίας, παίρνει σώμα και μορφή το “κύτταρο”. Ένας μικρός, ενεργός οργανισμός στο σώμα της Ιερισσού, της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που έχει σκοπό να ερευνήσει, να προβάλει, να αναδείξει και να διασώσει τις πολιτισμικές εκφάνσεις του τόπου μας.

Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη-αρχειοθήκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kyttaro.eu. Εδώ θα δημοσιεύεται αρχειακό υλικό, δηλ. άρθρα, μελέτες, βιβλία, συνταγές, εικόνες, βίντεο, ομιλίες, συνεντεύξεις, τραγούδια και άλλα ντοκουμέντα, που αναφέρονται στην πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.

Μέσα σ’ αυτό το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας θα δημοσιεύουμε αφενός ένα μέρος της αρχειοθήκης και αφετέρου θα παρουσιάζουμε θέματα και προβληματισμούς της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημά μας αυτό θα «καρποφορήσει», γιατί θα το αγκαλιάσετε, θα το βοηθήσετε και θα συμμετέχετε όλοι οι απανταχού Ιερισσιώτες και οι φίλοι της Ιερισσού.

Η προσπάθεια της ομάδας αυτής γίνεται υπό την σκέπη του πολιτιστικού συλλόγου της Ιερισσού “Κλειγένης”.